Om Zoneterapi

Hvad er zoneterapi?


Zoneterapi er en af de mest benyttede og mest anerkendte alternative behandlingsformer i Danmark.

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er ca. 5000 år gammel, og ligesom akupunkturen stammer den fra Kina. Zoneterapi benyttes til både forebyggelse og behandling af mennesker i alle aldre.


Mange mennesker benytter zoneterapi, selv om de ikke har helbredsproblemer. Zoneterapi bruges bl.a. til at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.Teorien bag zoneterapi

Zoneterapi bygger på teorien om, at der på og under fødderne findes et fuldstændigt kort over menneskekroppen. Hvert organ og del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes en reflekszone. Hvis der ved trykpåvirkning er ømhed i en reflekszone, kan det skyldes en ubalance i det pågældende organ eller væv.


Ved en kombination af trykpåvirkninger på de forskellige reflekszoner opnås en afbalancering af kroppens organer og væv og dermed en bedring.


Zoneterapi har positiv indvirkning på både krop og psyke.


Det betyder også at du med zoneterapi kan påvikre alle tilstande i hele kroppen og i psyken. I traditionel kinesisk medicin, og dermed også zoneterapi - arbejdes med organernes og følelsernes tilknytningsforhold, fx. påvirker sorg dine lunger, vrede din lever osv.  Så med zoneterapi-behandlinger kan du arbejde med dit følelsesliv såvel som din fysiske tilstand.


Behandlingen medfører, at der sker en udrensning og afbalancering i kroppen.


Zoneterapi skolen i Aalborg kan du blive zoneterapeut.


ZONETERAPEUTISK FAGFORSTÅELSE


De 3 Zoneterapiforeninger i Danmark FDZ, TKZ og ZCT har samarbejdet omkring en beskrivelse af Zoneterapeutisk Fagforståelse. Det færdige resultat blev udgivet i 2013.

Zoneterapeutisk fagforståelse er i stadig proces, og dokumentet vil blive revideret efter behov. Du kan hente hele "Zoneterapeutisk Fagforståelse" nedenfor:

ZONETERAPIENS HISTORIE

Man mener at  zoneterapi stammer fra Østen og at behandlingsformen kan spores 5000 år tilbage.

Nedenstånde illustration viser zoneterapiens historie og udvikling frem til i dag.

Zoneterapiens historie